Cikkek

Ezen az oldalon a cafeblogos és fitneszanyu blogos cikkeim közül szemezgethetsz:)

Néhány hónapja elhatároztam, hogy a 30. születésnapomig 30 lépésben egy jobb közérzetre teszek szert: több testi-lelki energiára, több örömre, szebb testre, minőségibb kapcsolatokra és mindennapokra, és nyugodtabb lélekre. Az elmúlt 10 hétben 10 lépést már megtettem (amiket egyébként a Fitneszanyu Blogban követek), és annyira kézzel fogható és...

A fitnessben egy csomó kérdéssel találkozunk, de azt hiszem, ami a legtöbb nőt foglalkoztatja a fitneszben, az mindig KIMONDATLAN: "Lehetnék jobb nő?!"

A megfeszített kar (bicepsz) az erő jelképe, mégis sok nő (talán pont ezért?) kihagyja a kar gyakorlatokat. Itt a blogban már többször hangsúlyoztam a teljes test edzését, a "csak hasazom és kicsit combozom"-jellegű edzések ellenében - és a karok edzése is fontos része a teljes testes programnak!

Személyi edzők szedték össze, hogy mik azok a leggyakoribb (és legegyértelműbb) hibák, amik egészségünk és álomalakunk útjába állnak! Némelyik talán egyértelmű, de van köztük olyan is, amire biztosan nem is gondoltál!

Miben különbözik egy profi edzése a kezdőétől?! Ha Te is érezted már azt, hogy sötétben tapogatózol edzés terén, és kesze-kuszának érzed az edzéstervedet (ha egyáltalán van ilyen) - ez a bejegyzés Neked szól!

A lábedzés az alsó végtag edzését jelenti: a farizmokat, a comb izmait, és a vádlit. A női fejekben hatalmas káosz uralkodik a lábedzéssel kapcsolatban, mert fogalmuk sincsen, pontosan mi is a teendő, ha nem elégedettek a combjukkal vagy a fenekükkel. Hulljon hát le a lepel a formás láb titkáról végre!

Csak május környékén kezdünk az alakunk, plusz kilók miatt, hiszen akkor kezdünk "levetkőzni" - most ősszel-télen azonban egy kis megnyugvással tapasztaljuk, hogy még megbújhatunk a nagy kabátunk mögött. Ilyenkor kevésbé nagy a motiváció az alakformálásra, fogyásra, pedig pontosan az őszi időszak az, amikor el kell kezdeni edzeni - hiszen már csak...

A NAGY KÉRDÉS: Szabad-e mozogni a szoptatás alatt? Van-e lehetőség úgy mozogni, hogy a baba továbbra is elégedett legyen az anyatejjel? Van-e valami általános szabály? - És a válasz: Bizony van! A pulzuskontroll!

A motivációs videókkal és képekkel egy baj van: nem mindenkinek válik be. Vagy nem mindig. A motiváció nagyon sokat segít az edzésben, de csak akkor ha a NEKED megfelelő formáját választod! A legelterjedtebb ön-motivációs módszer, ha az elérendő "álom alak" képeit rakod ki a faladra - ez azonban csak egy a sok motivációs eszköz közül! Most...